В Осогово
×

Внимание

JFolder: :files: Пътят не е папка. Път: /home/kustend2/public_html/visit-kyustendil.eu/images/hija_osogovo
×

Забележка

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/hija_osogovo

Хижа Осогово е първата хижа в планина Осогово и една от първите в България. Изградена е през далечните 1927 -1928 г. с дарения във фонд "Хижа" в дружество Руен. Сградата е построена от майстор Богоя, а материалите за строежа са пренесени с коне и в раниците на туристи. Хижата започва работа в началото на месец Юли 1928 г., а през 1958 г. са добавени кухня, столова и тераса.

В днешно време хижата разполага с 37 легла разпределени в самостоятелни стаи с 1-4 легла и апартамент. Всички стаи разполагат със собствен санитарен възел и баня, сателитна телевизия и безжичен интернет.

В непосредствена близост до хижа Осогово се намират ски пистите в Осогово.

Ресторанта на хижа Осогово се отличава с отлична кухня и майсторски приготвена вкусна храна. Предлагат се уникални деликатеси, който ще задоволят и най-изтънчения вкус. В близост до хижата има езеро с пъстърва, която може да се превърне в прясно приготвен деликатес.

хижа Осогово

Хижа Осогово е основен изходен пункт за разходки в планина Осогово и покоряване на върховете. Изградени са маркирани маршрути до връх Руен, връх Кюнек, връх Човека и др.

През 2001 година е осветен близкият параклис Свети апостоли Петър и Павел, който е построен от Туристическо Дружество "Осогово" в чест на Милан Киселички - председател на комитета създаден за построяването на хижа Осогово, радетел на организирания туризъм в Кюстендил и региона, дарител на средства за построяването на хижа Осогово. Милан Киселички завещава личния си имот намиращ се в центъра на Кюстендил на Туристическо Дружество "Осогово".

Хижа Осогово се намира в местността "Плавилото" в сърцето на Осоговската планина
GPS кордината:N 42º 11' 50.7" E 22º 37' 27.6" виж на картата

За резервация: тел. 0888/ 227-968 и тел. 0896/ 688 484
Повече информация ще намерите в сайта на хижата: http://www.osogovo.bgjourney.com/

{gallery}hija_osogovo{/gallery}

Представяме Ви...

Вижте също ...

Сайта Туристическа дестинация Кюстендил е изграден от Студио Видеограф на базата на Joomla!
Всички снимки в сайта са авторски, ползването им с каквато и да е цел е възможно само след писмено разрешение от автора им!